У Албанії пройшло відкриття виставки "Покоління війни. Третій рік"

19 ВЕРЕСНЯ 2024 18:44

З 13 по 18 вересня в столиці Албанії в Арт Галереї Тирани проходить виставка українських художників "Покоління війни. Третій рік". Виставка містить роботи переможців Міжнародного Художнього Фестивалю МАЛЮЙ.UA. Проект є значною подією культурної дипломатії, яка зміцнює зв’язки між Україною й Албанією.

Відкрили експозицію директор Галереї Едіт Пула, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Албанії Володимир Шкуров і президент Асоціації розвитку міжнародних відносин ADRUM Тетяна Колесніченко. Захід відвідали Посол Швеції, Посол Представництва ЄС, представники посольств Великої Британії, Словаччини, Словенії, Франції, албанські медіа, митці й культурні діячі, українці, яки зараз перебувають в Албанії.

Виставка представляє арт-твори митців різних поколінь — від дітей до літніх людей, які третій рік переживають війну. Експозиція є частиною масштабного Міжнародного Художнього Фестивалю МАЛЮЙ.UA.WAR, який розпочався в перші дні повномасштабного вторгнення та планується проводитися до Перемоги. Проєкт є арт-терапією для українців, також він збирає арт-свідоцтва війни і показує їх миру. Понад 50 проєктів
культурної дипломатії були представлені в 16 країнах світу за час війни. Саме виставка "Покоління війни. Третій рік" вже була представлена в Україні, Польщі, Греції, Чорногорії, Болгарії, Північній Македонії, Малайзії, Пакистані та Японії й зараз експонується в Албанії.

Проєкт організований Асоціацією з розвитку міжнародних відносин ADRUM і Арт Галереєю Тирани за сприяння Посольства України в Республіці Албанія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.09.2024 18:44