Фото: ІМІ

У Бахмуті з понеділка обмежують в’їзд для журналістів

З понеділка, 13 лютого, доступ до міста Бахмут для представників медіа можливий лише за спеціальними перепустками. Її представники ЗМІ можуть отримати лише з акредитацією ЗСУ.

Про це повідомила Донецька обласна військова адміністрація.

Перепустки видають військові спільно з правоохоронцями та Донецькою обласною військовою адміністрацією, для отримання перепустки необхідно мати акредитацію Збройних Сил України. Отримувати перепустки необхідно в Краматорську.

"З повагою і вдячністю ставимося до вашої роботи з висвітлення злочинів російської окупаційної армії на Донеччині, але просимо звернути увагу на те, що з 13 лютого доступ до м. Бахмут можливий лише за спеціальними перепустками. Робота з отримання заявок на перепустки, їхньої видачі та подальшого вилучення після використання проводиться військовими та правоохоронцями спільно з Донецькою обласною військовою адміністрацією", — йдеться у повідомленні.

Для отримання перепустками потрібно заповнити Google-форму до 17:00. Документ, який дозволяє в'їзд до Бахмута буде іменним, повідомляти про позитивну відповідь на запит будуть телефоном. Перепустку може отримати виключно та людина, на яку вона виписана. До того ж, перепустки, не підкріплені акредитаційним посвідченням Збройних сил України, не є підставою для перетину блокпостів. Особа, яка не має при собі акредитації Збройних сил України і перепустки, виписаної на її ім'я, не зможе перетнути блокпост

Щоб потрапити до міста на блокпості потрібно буде показати перепустку і акредитацію від ЗСУ. Перепустка чинна протягом дати, яка у ній вказана. Перетнути блокпости в інший день, аніж вказано в перепустці, неможливо

Нагадаємо, 12 лютого повідомлялося, що українські військовослужбовці вкотре завдали потужних ударів по окупанту поблизу Бахмута Донецької області. Внаслідок чого, російські загарбники зазнали чималих втрат. Зокрема, знищено чотири піхотні групи рашистів та ворожий дрон.

Зауважимо, останні тижні війни з Україною стали найбільш кривавими для армії Росії. Країна-агресор, ймовірно, зазнала найбільшої кількості втрат з першого тижня повномасштабного вторгнення в нашу державу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2023 20:14