У Байдена пояснили, чому запросили Зеленського до США

21 ГРУДНЯ 2022 18:00

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі пояснив, що Джо Байден запросив Володимира Зеленського до США через новий етап війни Росії проти України. 

Про це пише TrueUA із посиланням на CNN.

Кірбі пояснив, що Байден та Зеленський обговорять продовження військової та фінансової допомоги Україні та санкції проти Росії. 

"Президент справді вірить, що оскільки ми наближаємося до зими, оскільки ми вступаємо в нову фазу цієї війни, агресію пана Путіна, що це гарний час для двох лідерів, щоб сісти віч-на-віч і поговорити", – пояснив Кірбі.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США додав, що американський та український лідери обговорять варіанти закінчення війни. Водночас він додав, що Путін не зацікавлений у дипломатії, він хоче вбити якомога більше українців. 

"Я не сумніваюся, що вони будуть говорити про поняття президента Зеленського про "справедливий мир" і про те, як це виглядає, які його компоненти і як ми допоможемо Україні досягти цього", – сказав Кірбі. 

Нагадаємо, 21 грудня президент Володимир Зеленський вирушив у США, де зустрінеться зі своїм американським колегою Джо Байденом.

Світ, 21.12.2022 18:00