Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У BBC підрахували, скільки військових втратили окупанти під час бойових дій в Україні

На війні проти України найбільші втрати фіксують серед російських мотострілків і повітряно-десантних військ. Так само під час загарбницьких дій загинули мінімум 197 російських льотчиків.

Про це повідомила російська службу ВВС. Опозиційні російські журналісти встановили імена 36 325 окупантів, які загинули під час вторгнення Росії в Україну.

Ці дані значно менше офіційної інформації Генштабу ЗСУ, оскільки журналісти встановлюють поіменний список.

Інфографіка: BBC

Інфографіка: BBC

Медійники зазначили, що останнім часом фіксується загибель більшої кількості професійних військових, які брали участь у боях з початку повномасштабної війни проти України. Також з червня до кінця жовтня російська сторона втратила понад 370 офіцерів, включаючи двох генералів.

Серед так званих російських елітних військ найбільше втрат зазнали повітряно-десантні війська, на другому місці — морська піхота, третє — "Росгвардія". Крім того, вдалося точно підтвердити, що на війні загинули щонайменше 197 російських льотчиків.

Інфографіка: BBC

Інфографіка: BBC

Як відомо, російське керівництво приховує втрати своїх військ у загарбницькій війні проти України. Не розкриваються також втрати техніки, авіації й інших засобів війни. Водночас Генштаб ЗСУ повідомляє, що ліквідовано вже понад 309 тисяч окупантів. Лише за останню добу наші бійці знищили 800 росіян. Також з початку повномасштабної війни знищено вже 322 літаки та 324 вертольоти рашистів.

Нагадаємо, що протягом минулої доби на фронті відбулося 69 бойових зіткнень. На Херсонському напрямку Збройні сили України ведуть контрбатарейну боротьбу. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.11.2023 16:58