У Бенгальській затоці затонув човен з біженцями з М'янми

01 ЖОВТНЯ 2017 10:55

За даними Міжнародної організації по міграції (МОМ), учора у Бенгальській затоці затонув човен з біженцями з М'янми. При краху судна загинули 23 людини. Ще 40 числяться зниклими без вісті. 17 біженцям вдалося врятуватися. Всього в човні було 80 чоловік, у тому числі 50 дітей. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.

У ООН призвали владу М'янми і Бангладеш прийняти термінові заходи по відвертанню загибелі людей у Бенгальській затоці. Сьогодні в же в Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) оголосили про плани відкрити у Бангладеш більше 1300 нових учбових центрів для дітей з мусульманської общини Рохинджа.

Раніше під егідою ЮНІСЕФ в таборах для представників цієї общини і в тимчасових поселеннях в місті Кокс-базар було відкрито 182 таких центру. У них навчаються 15 тисяч дітей. Планується, що після появи нових шкіл за парти сядуть близько 200 тисяч мьянманских хлоп'ят.

«Украй важливо, щоб діти, які так сильно постраждали в результаті цієї кризи, мали доступ до освіти у безпечному і доброзичливому середовищі», - сказав глава ЮНІСЕФ у Бангладеш Едуард БЕЙГБЕДЕР.

За останні п'ять тижнів з М'янми у Бангладеш прибули 501 тисяча біженців з числа Рохинджа. Щонайменше, 300 тисяч з них - діти. Загальне число мьянманских біженців в цій країні складає більше 700 тисяч чоловік. 

Події, 01.10.2017 10:55