У Білому домі відбулася зустріч глави ООН з президентом США

19 ТРАВНЯ 2018 11:59

Вчора в Білому домі відбулася зустріч Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша з президентом США Дональдом Трампом.

До цього глава ООН провів переговори з держсекретарем США Майком Помпео і помічником з національної безпеки президента Джоном Болтоном.

Гутерріш обговорив з ними питання ядерного роззброєння Північної Кореї, ситуацію в Ємені та Сирії, а також в цілому на Близькому Сході.

«Генеральний секретар і президент обговорили ситуацію в цілому на Близькому Сході, на Корейському півострові і проводяться зараз реформи ООН. Генеральний секретар подякував США за активну участь в роботі ООН», - йдеться в заяві прес-секретаря ООН.

Глава ООН прибув до Вашингтону в четвер. В цей же день він провів ряд зустрічей з американськими конгресменами.

Вчора у Вашингтоні Антоніу Гутерріш підписав зі Світовим банком ООН угоду про партнерство в реалізації Порядку денного в галузі розвитку на період до 2030 року.

Ця стратегія базується на домовленостях, досягнутих на Конференції по фінансуванню розвитку, що відбулася в Аддіс-Абебі.

На ній був прийнятий План дій, який визначає джерела фінансування розвитку.

Генеральний секретар ООН неодноразово підкреслював, що в глобальній фінансовій системі в даний час задіяні активи в розмірі 300 трильйонів доларів США. Однак ці кошти не використовуються для боротьби з бідністю та вирішення інших важливих завдань сучасності. Частина цих активів мертвим вантажем лежить на рахунках у вигляді заощаджень.

Сьогодні лідери ООН і Світового банку домовилися взяти на озброєння нову стратегію нарощування фінансування на Мета сталого розвитку.

Партнерство між ООН і Всесвітнім банком буде також направлено на вирішення завдань побудови миру і надання гуманітарної допомоги.

Плануються заходи щодо вдосконалення процесу збору і обробки даних з тим, щоб краще визначати напрямки спільної роботи.

У липні 2015 року на що відбулася в Аддіс-Абебі Конференції по фінансуванню розвитку був прийнятий План дій, в якому визначені джерела фінансування проектів, спрямованих на боротьбу з бідністю і хворобами, а також на сприяння економічному розвитку та захисту навколишнього середовища.

Ці завдання містяться в 17 Цілях сталого розвитку. Одна з них передбачає ліквідацію бідності до 2030 року.

Світ, 19.05.2018 11:59