Убивця Люсі Летбі. Джерело: Чеширська поліція

У Британії колишню медсестру, яка вбила сімох немовлят, визнали винною у вбивстві двогодинної дитини

34-річну Люсі Летбі визнали винною у спробі вбити двогодинну дівчинку в лікарняній палаті. Там раніше вона вбила ще сімох немовлят.

Про це повідомило британське видання The Guardian. Журналісти зазначили, що "холоднокровну вбивцю", який відбуває 14 довічних термінів ув’язнення, засудили у вівторок за спробу вбивства недоношеної дитини після повторного розгляду в суді Манчестера.

Немовля, відоме як Baby K, народилося на 15 тижнів недоношеним і важило лише 692 грами (1,52 фунта), коли колишня неонатальна медсестра нібито втрутилася в її дихальну трубку, спричинивши "небезпечне для життя" погіршення.

Новонароджена дитина померла через три дні. Спочатку Летбі звинуватили у її вбивстві, але пізніше прокуратура вирішила, що доказів замало. Повторно справу розглядали через три тижні за єдиним пунктом обвинувачення в замаху на вбивство, який вона заперечувала після того, як присяжні в її початковому судовому процесі не змогли винести вердикт минулого року.

Батьки малюка схлипували та тримали голови на руках, коли журі винесло одностайний вердикт після трьох з половиною годин обговорення.

У заяві від імені сім'ї поза судом інспектор поліції Чеширу Андреа Прайс сказала, що вони "розбиті серцем, спустошені, злі та відчувають заціпеніння".

"Втрата дитини — це жахливий досвід, через який ніколи не повинні проходити жодні батьки, але втратити дитину, а потім дізнатися про шкоду, яку завдано за цих обставин, неможливо уявити. За останні сім-вісім років нам довелося двічі пройти через довгу, болісну й емоційну подорож від втрати нашої дорогоцінної новонародженої дитини й оплакування її втрати до того, як багато років потому нам повідомили, що її смерть або колапс можуть бути підозрілими. Ніщо не підготує вас до цієї новини. Сьогодні відбулося правосуддя, і медсестра, яка мала доглядати за нашою донькою, була визнана винною в завданні їй шкоди, але це правосуддя не зніме надзвичайного болю, гніву та страждань, які ми всі мали зазнати", — заявили батьки жертви.

Раніше Летбі судили за вбивство семи немовлят і замах на вбивство ще семи в лікарні графині Честерської з червня 2015 по червень 2016 року. Зараз також тривають розслідування щодо того, як Летбі дозволили залишитися у відділенні для новонароджених, попри занепокоєння старших лікарів. Летбі, яка постійно стверджувала про свою невинуватість, у травні відмовили в дозволі подати апеляцію на тогорічні вироки.

Нагадаємо, в червні стало відомо, що у вбивстві дев'ятирічної української дівчинки Валерії, тіло якої знайшли у Німеччині, підозрюють двох чоловіків. Один з них — біженець з України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.07.2024 12:20