Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Вбивство дев'ятирічної українки в Німеччині: з'явилися нові деталі трагедії

У вбивстві дев'ятирічної української дівчинки Валерії, тіло якої знайшли у Німеччині, підозрюють двох чоловіків. Один з них — біженець з України.

Про це пише Bild, посилаючись на інформацію від правоохоронних органів.

Перший підозрюваний — уродженець Молдови Андрій. Він є колишнім хлопцем 33-річної матері Валерії. Чоловік мешкає у Празі, але чеські слідчі не можуть його знайти. Зранку в день вбивства він писав колишній коханій повідомлення та вимагав зателефонувати йому. За інформацією видання, він у день вбивства дитини був у місті Дебельн, де дівчинку знайшли мертвою.

Другий — 50-річний біженець з України, колишній моряк Геннадій Л. Він був сусідом родини дівчинки. Незадовго до загибелі вона повідомляла, що її переслідував дорослий чоловік. Геннадій хотів стосунків із матір'ю Валерії, але отримав відмову. Після цього на помсту він обіцяв "зруйнувати їй життя". Поліція на цей час також не може його знайти.

Що відомо про вбивство дитини

Востаннє дитину бачили 3 червня близько 06:50 ранку, коли вона вийшла з дому, щоб сісти на автобус, який прямує до школи. Того дня Валерія так і не з'явилася у школі.

Навчальний заклад розташований за два кілометри від дому, де проживає дитина. Оскільки у школі не звернули увагу на відсутність дитини, мати зрозуміла, що її дочка зникла, лише в другій половині дня. За свідченнями водія шкільного автобуса, Валерія не їхала до школи. Його слова підтвердили камери відеоспостереження.

11 червня правоохоронці виявили тіло дитини у лісі неподалік міста Дебельн у Саксонії. Воно лежало глибоко в підліску. Старший прокурор Хемніца Інгрід Бургхарт зазначила, що після розслідування та розтину не було жодних ознак того, що дівчина стала жертвою сексуального злочину.

Відомо, що сім'я Валерії з Дніпропетровщини. Її мати — українська біженка, яка приїхала до Німеччини 2022 року разом із двома неповнолітніми дітьми.

Зникла Валерія у Німеччині

Фото: Bild

Нагадаємо, що 21 квітня в Німеччині двоповерховий автобус зі школярами зазнав аварії. Діти їхали на екскурсію до Великої Британії. Внаслідок надзвичайної ситуації постраждав водій і 27 школярів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.06.2024 17:59