Фото: мережа Х Грети Тунберг

У Британії пройшов суд над екоактивісткою Гретою Тунберг: названо причину

У четвер, 1 лютого, у Великій Британії відбувся судовий процес над шведською кліматичною активісткою Гретою Тунберг. Вона постала перед судом за відмову покинути акцію протесту. 

Про це повідомляє Times. За даними джерела, учасники акції заблокували торік у Лондоні вхід на велику конференцію представників нафтогазової галузі.

Саме Тунберг була присутня серед понад двох десятків протестувальників, яких затримали у жовтні 2023 року. Затримання відбулось після блокування активістами входу до готелю під час конференції, де, зокрема, були присутні топменеджери з нафтової галузі.

У чому звинувачують Тунберг

Грету Тунберг та чотирьох інших активістів звинувачують у порушенні місцевого закону про громадський порядок. Тобто активісти залишалися на місці протесту попри прохання поліції покинути його. Усі пʼятеро учасників акції не визнали себе винними.

За даними правоохоронців, шведська екоактивістка перебувала біля головного входу готелю, коли її попередили про затримання, якщо вона не виконає вимогу поліції. Тунберг заявила про намір залишитися.

Варто зазначити, якщо протестувальників визнають винними, їм загрожує до 3170 доларів штрафу. При цьому біля будівлі суду активісти тримали плакати з гаслами: "Змусьте забруднювачів платити" та "Кліматичний протест — це не злочин".

Нагадаємо, 8 червня популярна екоактивістка зі Швеції Грета Тунберг відреагувала на підрив росіянами Каховської гідроелектростанції. Це сталось лише на третій день після теракту. Тунберг назвала підрив Каховської ГЕС та затоплення Херсонської області екоцидом, який став можливим через повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну.

Також у червні президент України Володимир Зеленський зустрівся з відомою екоактивісткою Гретою Тунберг. Вона прибула у Київ у складі Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.02.2024 21:34