Фото: "АрміяInform"

У Британії заявили про "безпомилкову" влучність ракет Storm Shadow на війні в Україні

Застосування ракет Storm Shadow "мало значний вплив на полі бою", а їхня точність була "майже безпомилковою". Атаки з допомогою цих ракет позначились на матеріально-технічному забезпеченні й оперативно-тактичному контролі армії РФ.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес на слуханнях у Палаті громад британського парламенту.

​Він нагадав, що рішення Великої Британії, США та інших країн надати Україні реактивні системи залпового вогню — HIMARS, MLRS тощо — минулого літа також вплинуло на військові успіхи та змусило росіян відводити командні пункти глибше в тил.

"Наскільки мені відомо, їхня точність і здатність ефективно уражати ціль за задумом українців була майже безпомилковою. Це показує важливість уражання глибокого тилу, й ми заохочуємо міжнародних партнерів надати Україні свої системи дальнього ураження", — зазначив він.

Воллес наголосив, що Британія забезпечила підготовку 17 тисяч військовослужбовців і надала понад 2,3 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги минулого й цього року. Ми надіслали сотні тисяч артилерійських боєприпасів, тисячі ракет і сотні бронемашин, а також відіграли провідну роль у наданні Україні таких засобів, як реактивні системи залпового вогню MLRS, танків Challenger 2 та ракет Storm Shadow.

Після невдалої спроби ПВК "Вагнера" на чолі з Євгеном Пригожиним похитнути владу російського диктатора Володимира Путіна Велика Британія готується до можливого розпаду РФ. Лондон розглядає різні сценарії розвитку подій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 26.06.2023 20:59