Фото: АрміяInform

Військові пояснили, чому ракети Storm Shadow можуть стати ще одним вирішальним чинником на полі бою

Кілька днів тому міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що українські військові використовують британські далекобійні ракети Storm Shadow, які нещодавно передали Україні, на всі 100%. Вперше британське Міноборони підтвердило передачу Україні Storm Shadow 11 травня. 

Військові експерти вважають, що ця зброя, яка здатна вражати цілі на відстані до 300 кілометрів, може стати ще одним вирішальним чинником на полі бою. У Military Media Center назвали основні переваги цих ракет та розповіли про їхні характеристики.

Дальність 

Заявлена виробником операційна дальність базової версії ракети Storm Shadow складає від 250 кілометрів, а це означає, що Повітряні сили ЗСУ можуть наносити ураження противнику по всій глибині окупованих територій включно з АР Крим. Для розуміння: відстань від звільненого Херсона до Севастополя по прямій — 237 кілометрів; від Запоріжжя до Керчі — 295 кілометрів, від Краматорська до Луганська — 128 кілометрів. 

Непомітність

Політ стелс-ракети може відбуватися на малих висотах — 40-60 метрів. Повторюючи рельєф місцевості, вона малопомітна навіть для глибоко ешелонованої протиповітряної оборони противника. 

Точність 

Ракета програмується напередодні бойового вильоту, а її застосування побудоване на принципі "вистрілив й забув". Засіб ураження має довершену систему наведення, яка передбачає не лише інерціальну та GPS навігацію, але й систему розпізнавання рельєфу місцевості. При підльоті до заданої цілі вмикається тепловізійна головка самонаведення, яка ідентифікує закладену у пам'ять ціль. 

Мобільність

Можливості повітряної платформи в рази перевищують мобільність наземних ракетних систем. 

Військові резюмують, що Storm Shadow, у поєднанні з протирадіолокаційними ракетами AGM-88 HARM і плануючими бомбами JDAM-ER, значно розширюють можливості Сил оборони в заданні відчутного ураження військовому потенціалу противника.

ракети

Колаж Military Media Center

Нагадаємо, за даними аналітиків, що крилата ракета великої дальності Storm Shadow дозволить Збройним силам України відкинути російські війська на значну територію. Її зручність полягає в тому, що вона адаптована до радянських літаків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2023 02:29