Фото: Вікіпедія

У зоні ураження Кримський міст: куди долетять ракети Storm Shadow, які отримала Україна

Крилата ракета великої дальності Storm Shadow дозволить Збройним силам України відкинути російські війська на значну територію. Її зручність полягає в тому, що вона адаптована до радянських літаків.

Про це ЗМІ розповів експерт Defense Express Валерій Рябих.

Крилата ракета великої дальності Storm Shadow, яка спільно розроблена Великою Британією та Францією, зазвичай запускається з повітря. Дальність стрільби становить понад 250 кілометрів. Висота польоту становить 30-40 метрів, а швидкість — близько 1 тис. км/год. 

"Ідея передачі ракет виникла восени 2022 року, коли заявили про можливість їх адаптації до літаків пострадянського типу, зокрема до Су-25. Для того, щоб ракета уразила ціль, її треба підняти в повітря і направити в напрямку цілі, решту вона зробить сама", — розповів експерт.

Storm Shadow може впевнено проходити протиповітряну оборону противника — для цього вона використовує низьковисотний політ. Також вона є захищеною від дій різноманітних радіоелектронних систем придушення противника. 

"Політ Storm Shadow забезпечує інерціальна система та система наведення по GPS. На кінцевій ділянці траєкторії захисний ковпак скидається і в дію вступає оптична головка, яка дозволяє ідентифікувати цілі при підльоті", — переконує експерт.

Тепер під удар потрапляє Керченський міст, який є важливою логістичною ціллю для ЗСУ.

"Тож і той же Керченський міст може бути впевнено вражений декількома такими ракетами. Цьому сприяє вага унітарної головної бойової частини, яка може нести до 450 кг вибухової речовини", — зазначив Рябих.

Характеристики дальнобійної ракети Storm Shadow

Інфографіка: "Новое Время"

Старший радник Конгресу США Пол Масаро показав, куди долетять британські ракети. Радіус польоту сягає і Кримського мосту.

Радіус польоту ракети Storm shadow

Інфографіка: Twitter Пол Массаро

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес підтвердив, що Лондон передає Україні далекобійні ракети Storm Shadow. Ці ракети допоможуть відкинути російські війська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 11.05.2023 16:58