Фото: ВВС

Британія готується до несподіваного розпаду РФ, — The Times

Після невдалої спроби ПВК "Вагнера" на чолі з Євгеном Пригожиним похитнути владу російського диктатора Володимира Путіна Велика Британія готується до можливого розпаду РФ. Лондон розглядає різні сценарії розвитку подій.

Про це повідомляє The Times із посиланням на свої джерела.

Так, високопоставлений урядовець зазначив, що ще від початку повномасштабного вторгнення одним із найбільш очевидних сценаріїв було те, що війна "може призвести до політичних заворушень у Росії". За внутрішніми оцінками в уряді, Британії слід готуватися до сценарію несподіваного розпаду Російської Федерації, аби такі події не застали Лондон зненацька.

"Ми повинні почекати й подивитися, що буде далі. Це може бути перший розділ чогось нового. Або для "Вагнера" все закінчено. Ми повинні підготуватися до цілої низки різних сценаріїв", — сказав він.

Своєю чергою, міністр кабінету міністрів Джон Глен пізніше зауважив, що хоча Великобританія незмінно підтримує Україну, вона не втручатиметься у власні справи Росії. На його думку, якби переворот "Вагнера" був успішним, це виявилося б "найгіршим сценарієм".

"Очевидно, що в Росії дуже нестабільна ситуація, але це, по суті, внутрішня справа", — зауважив Джон Глен.

Нагадаємо, станом на ранок понеділка, 26 червня, проти засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина кримінальну справу в Російській Федерації не припинено. Раніше речник Путіна Дмитро Пєсков сказав, що справу буде закрито.

Також ми писали, що після провального перевороту Пригожина на території Росії військових найманців повертають на фронт. Зокрема, вояк перекидають на схід України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.06.2023 12:42