Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс. Джерело: Facebook

У британському міноборони назвали дві країни, які є "прямою загрозою" демократії

На думку міністра оборони Великої Британії Гранта Шаппса, Російська Федерація та Китай є прямою загрозою демократичним принципам. Він стурбований тісними відносинами між Пекіном та Москвою.

Таку заяву зробив Шаппс в інтерв'ю Sky News. За його словами, глава Кремля Володимир Путін "буквально вбиває своїх опонентів", а лідер Китаю Сі Цзіньпін "не поділяє наші цінності свободи та демократії".

"Отже, якщо у нас така ситуація, і вони (Путін та Сі Цзіньпін, — ред.) намагаються поширити свою систему на решту світу, ми повинні зрозуміти та розплющити очі, що це пряма загроза нашому способу життя", — йдеться у заяві Шаппса.

Очільник Міноборони Британії також нагадав про зв’язки Росії з Іраном і Північною Кореєю, наголосивши на схожому ризику.

"Це не добре для тих із нас, хто любить демократію", — додав Шаппс.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Китай хоче ініціювати міжнародну мирну конференцію щодо війни між Російською Федерацією та Україною, в якій сторони повинні брати участь "на рівних". На ній мали би розглянути справедливе обговорення всіх мирних планів.

Варто зазначити, що переговори російського диктатора Володимира Путіна з китайським колегою Сі Цзіньпіном тривали 2,5 години. За їхніми результатами сторони підписали 12 документів різного характеру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.05.2024 16:39