Фото: Одеська ОВА

Розвідка пояснила, чому росіяни б’ють по портах Дунаю іранськими дронами

Міністерство оборони Великої Британії пояснило, навіщо Росія використовує дрони-камікадзе для ударів по українських портах поблизу кордонів НАТО. Річ у тім, що іранські безпілотники є менш небезпечними, ніж крилаті ракети.

Про це повідомила британська розвідка у Twitter.

"Росія, ймовірно, вважає їх досить точними, і у них набагато менші боєголовки, ніж у крилатих ракет", — йдеться у повідомленні.

британська розвідка

Інфографіка: Міноборони Великої Британії

При цьому британські аналітики наголошують, що упродовж останніх двох тижнів російська армія завдала кількох ударів по портах України на річці Дунай саме з використанням "шахедів".

"Вельми ймовірно, що вона намагається змусити міжнародне судноплавство припинити торгівлю через порти", — зазначають у британському Міноборони.

І додають, що іранські безпілотники вдарили по цілях лише за 200 метрів від румунського кордону. А це свідчить про те, що Росія готова ризикувати й обстрілювати Україну поблизу території НАТО.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав кількість іранських дронів, якими Росія атакувала Україну за весь час повномасштабної агресії. Загалом терористи вже запустили проти України щонайменше 1961 "шахед", і значну частину вдалося збити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.08.2023 09:48