У Бундесвері думають про прийом на службу іноземців

28 ГРУДНЯ 2018 10:06

Армія Німеччини розглядає можливість військової служби для іноземців. Це підтвердив генеральний інспектор бундесверу Еберхард Цорн.

Він розповів, що мова йде про наймання громадян країн ЄС для допомоги військовим в конкретних програмах. У перший час хочуть рекрутувати цивільних фахівців, наприклад, лікарів, але не виключено, що в перспективі іноземці в бундесвері будуть задіяні і в інших областях, повідомляє Euro News.

Ця програма дозволить рекрутувати до 50 тисяч громадян Польщі, Італії та Румунії. Для порівняння, зараз в армії Німеччини числяться понад 180 тисяч солдатів і з кожним роком їх повинно ставати більше, - про це в інтерв'ю «Rheinischen Post» говорила міністр оборони Урсула фон дер Лейен. У Бундесвері громадян ЄС пропонують відокремлювати від німців і направляти на службу в спеціальні підрозділи для іноземців.

Der Spiegel зазначає, що можливість створення німецького аналога Іноземного легіону викликає занепокоєння в деяких країнах Східної Європи. Там побоюються втратити потенційних контрактників через більш привабливі зарплати в Німеччині.

Питання викликає і перспектива роботи громадян на армії інших держав. Видання наводить слова міністра оборони Польщі Яцека Чапутовіча, який підкреслює, що військова служба традиційно невіддільна від громадянства, оскільки вимагає вірності батьківщині.

Світ, 28.12.2018 10:06