Скріншот з відео Держприкордонслужби

У Держприкордонслужбі з’явилися мобільні комплекси системи спостереження: як вони працюють (відео)

У Державній прикордонній службі з’явилися мобільні комплекси системи спостереження компанії Compass Engineering, які обладнані як оптичною, так і тепловізійною камерою. Вони здатні розпізнавати цілі на великих відстанях.

Про це йдеться у повідомленні прикордонників у Telegram-каналі.

Зазначається, що за допомогою приладу прикордонники виїжджають на довірену ділянку, ведуть спостереження як вдень, так і вночі, в тому числі й за повітряним простором.

"Мобільний тепловізійний комплекс є на базі автомобіля, тобто він є дуже мобільним. З ним ми виїжджаємо на довірену ділянку, ведемо спостереження як вдень, так і вночі. За допомогою комплексу ми спостерігаємо за повітряним простором. Ми можемо помітити баражуючі боєприпаси та безпілотні літальні апарати, а у разі їх виявлення відкрити вогонь на ураження", зазначив прикордонник.

Нагадаємо, на Запорізькому напрямку прикордонники збили десять дронів російських загарбників. Зокрема, українські бійці знищили сім безпілотників, один — "засів" на дереві, ще два — приземлили. Прикордонники зазначили, що окупанти намагалися атакувати позиції українських захисників, застосувавши масований удар дронами. Проте охоронці кордону гідно відбили "атаку", застосовуючи антидронові рушниці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2024 11:40