Фото: Держприкордонслужба України

"В пошуках кращого життя" хотіли пробратися до Угорщини: прикордонники зупинили групу правопорушників

У ніч на середу, 17 січня, прикордонники відділення "Саловка" Чопського загону затримали групу осіб, які намагалися поза пунктами пропуску дістатися Угорщини. Виявилось, що троє правопорушників вирішили пробратися через кордон у пошуках кращих умов життя.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон на сторінці у Facebook.

Зазначається, що рух трьох невідомих у напрямку держрубежу зафіксувала камера відеоспостереження прикордонників. На пошуки ймовірних правопорушників одразу вислали додаткові наряди з розшуковими собаками.

У результаті пошукових заходів один з нарядів помітив двох чоловіків та жінку, які намагалися подолати загороджувальний паркан. Під час затримання один з чоловіків вдався до втечі, однак його розшукали у фруктовому саду, який знаходиться поблизу. При затриманні чоловік знову намагався втекти, втім правоохоронці йому перешкодили.

Повідомляється, що два порушники мали при собі паспорти громадян України, а жінка не мала жодних документів, що посвідчують особу. Згодом правоохоронці встановили, що вона також є громадянкою України. 

"Усі троє проживають у місті Чоп та разом вирішили пробратися через кордон до Угорщини у пошуках кращих умов життя",  йдеться у матеріалі.

Затриманих доставили у прикордонний підрозділ, їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону України.

Нагадаємо, для перебування в прикордонній смузі завширшки п’ять кілометрів від лінії державного кордону потрібно мати спеціальний дозвіл органу Державної прикордонної служби України. Дозвіл на перебування, проживання чи переміщення в прикордонній смузі діятиме в зоні відповідальності загону, який його видав.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.01.2024 14:29