Сергій Троцько. Джерело: Telegram-канал омбудсмена Дмитра Лубінця

У Дніпрі помер чоловік, якого побили у в'язниці: Лубінець звинуватив Мін'юст у бездіяльності

У Дніпровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова 10 грудня помер засуджений Сергій Троцько. Його раніше побили в СІЗО.

Про це заявив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. За словами омбудсмена, засудженого спершу побили, а потім не надали належного лікування.

"Це результат бездіяльності Міністерства юстиції України та нереагування на порушення прав людини у місцях несвободи", — наголосив Лубінець.

Він додав, що раніше під час відвідування Софіївської виправної колонії №45 Сергія Троцька виявили у неврологічному відділенні Чоловік перебував у важкому стані. З ним не вдалося поспілкуватися — Сергій не міг говорити через стан здоров’я.

У хворого була деформація кісток черепа, порушення мовлення, відсутність зору на одне око. Омбудсмен наголосив, що засуджений навіть не міг сам за собою доглядати та ходити. Водночас медики не надали жодної інформації щодо того, як чоловік отримав черепно-мозкову травму. Про це також не було жодних записів у медичних документах.

"За фактом порушення прав людини ми відкрили провадження та надіслали повідомлення до Національної поліції України щодо внесення до ЄРДР відомостей про можливе вчинення кримінальних правопорушень працівниками Софіївської багатопрофільної лікарні. А саме — щодо неналежного та несвоєчасного надання медичної допомоги, а також ймовірного катування або нелюдського чи такого, що принижує гідність, видів поводження та покарання. І з тим, аби розпочали досудове розслідування", – розповів Лубінець.

Після цього Сергія Троцька перевели на лікування до Дніпровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова, де чоловік згодом помер.

"Сергій був засудженим, і відповідальність за його життя і здоров’я несла держава, а саме профільні установи! Тому ця ситуація потребує ретельного розслідування!" — наголосив омбудсмен.

Нагадаємо, що в селищі Рокитному Київської області між підлітками стався конфлікт. Одна з дівчат потрапила у лікарню після бійки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.12.2023 21:17