У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

24 ГРУДНЯ 2022 23:00

Ситуація на кордоні з Білоруссю наразі контрольована. Українські захисники не фіксують переміщення техніки чи військ по той бік.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону. За його словами, Білорусь посилила свій кордон нібито через загрозу з боку України, пише TrueUA.

Водночас ті підрозділи, які були кинуті в Білорусі на посилення кордону, там так і залишаються. Їхня кількість та характер дій не змінюються.

"Увага України більше прикута до дій вглиб території Білорусі. Там відбуваються спільні навчання підрозділів Білорусі і Росії. Нещодавно ж РБ здійснювала раптову перевірку боєготовності своїх підрозділів. Ну і власне так зване їхнє розгортання військ "Союзної держави", – розповів Демченко.

Він звернув увагу, що останнім часом спостерігається нагнітання ситуації, до яких вдається і Білорусь, і Росія. На думку представника ДПСУ, таким чином ці країни намагаються демонструвати, що до чогось готуються. Це потрібно аби затримати певну кількість українських військових.

Нагадаємо, днями повідомлялося, що Росія у Білорусі перекинула ще понад 30 танків до кордону з Україною.

Війна, 24.12.2022 23:00