Фото: ДСНС

У ДСНС розповіли про стан рятувальників, які постраждали під час евакуації в Херсоні

Станом на ранок 9 червня підтоплено 46 населених пунктів, у тому числі і 14 — на тимчасово окупованій території. Нижче по Дніпру, по руслу річки Інгулець, відбувається підняття рівнів води

Про це заявив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький.

Загалом у Херсонській області у зоні підтоплення опинилося близько 600 кв.км території, з яких 30% — правий берег.

"За прогнозами Укргідрометцентру, надалі в Херсоні спостерігатиметься тенденція щодо зниження рівнів води з короткочасним підвищенням на 1-5 см. В руслі річки Інгулець відбуватиметься ріст рівня води. У зв’язку з цим низка населених пунктів Миколаївської та Херсонської областей наразі суттєво підтоплені" , — зазначив Вітовецький.

Загалом від початку робіт вже евакуйовано 2336 осіб. Евакуація триває. Залучено 35 автобусів, є резерв транспорту. ДСНС має сучасну техніку та оснащення, що дозволяє діставатись до всіх підтоплених ділянок.

"На жаль, навіть на правому березі наші фахівці не в безпеці. Вчора внаслідок ворожих обстрілів було поранено два співробітники ДСНС, вони в лікарні, стан стабільний. Тому небезпека є і вона постійно залишається", — повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС.

Нагадаємо, волонтери, які допомагають евакуювати людей у Херсоні, потрапили під обстріл. Російські війська обстріляли район Корабельної площі в Херсоні просто під час евакуації жителів затоплених районів. За даними Офісу генерального прокурора, внаслідок атаки на Херсон загинула одна людина. Ще двоє отримали травми. Дані уточнюються. Також в одному із сіл області через обстріли постраждало четверо людей.

На Херсонщині спостерігають тенденцію на зменшення рівня підтоплення. У Херсоні вода тримається на відмітці понад п'ять метрів.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 10:22