Фото: "Суспільне Крим"

У Джанкої після вибухів ввели режим надзвичайної ситуації

У тимчасово окупованому Джанкої запровадили режим надзвичайної ситуації муніципального рівня. Це сталося після знищення російський крилатих ракет "Калібр" на місцевій залізниці.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За словами "голови адміністрації" Ігоря Івіна, жодних обмежень для мешканців міста не запроваджувалося. Місцева "влада" повідомила, що продовжується обстеження, виявлення розмірів збитків для відшкодування потерпілим.

Відзначимо, у Джанкої розташована вузлова сортувальна залізнична станція Кримської дирекції Придніпровської залізниці на перетині магістральних ліній Мелітополь — Севастополь та Херсон — Керч.

Керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що знищення російських крилатих ракет "Калібр" на залізниці у Джанкої — це чіткий сигнал загарбникам, щоб вони виїжджали з Криму. 

"Джанкой — вузлова станція. І на початку повномасштабного вторгнення йшлося про те, що ураження логістики буде основним засобом впливу на переформатування розуміння ворога, що їм робити в Криму. Наразі вказано курс чітко, щоб було розуміння, що залізницею їм вже дуже необхідно виїжджати", — сказала Гуменюк.

За її словами, окупанти намагатимуться приховати приховувати факт знищення крилатих ракет "Калібр НК" під час транспортування залізницею, адже це не сприяє їхньому іміджу.

"Вони думали, що встигнуть евакуюватися задовго до того, як почнеться реагування нашої зброї на їхні місця дислокації. Тому наразі вони все списують на роботу ППО, працюють за методичками, намагаються переконати населення, що все йде за планом. Але ми знаємо, до чого призводить таке переконання", — зазначила Гуменюк.

Що сталося в Джанкої? 

Ввечері 20 березня в окупованому Джанкої сталася "бавовна". Вибух знищив російські крилаті ракети "Калібр НК" під час їхнього транспортування залізницею.

Вказується, що ракети "Калібр НК" призначені для пусків з надводних кораблів російського чорноморського флоту. Дальність ураження такої зброї ― понад 2500 тисячі кілометрів по наземних цілях та 375 кілометрів по морських. 

Відомо, що поблизу Джанкоя у Криму розташована військова авіабаза. Нині вона експлуатується ВМФ Росії у складі Чорноморського флоту. До того ж у Джанкої сходяться всі залізничні гілки окупованого Криму. Виведення з ладу цього вузла паралізує постачання як ЧФ Росії, так і угрупування росіян на окупованих частинах Херсонської та Запорізької областей.

Місцеві у мережі поширювали відео зі звуками схожими на "прильоти". На записах чути звуки вибухів та стрілянину. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2023 10:30