У Грузії прийняли резолюцію, яка закріплює рух країни до ЄС та НАТО

26 ГРУДНЯ 2020 09:52

Грузинський парламент підтримав проект резолюції «Про зовнішню політику Грузії» про прагнення країни вступити в Європейський союз і НАТО 81 голосом «за». Про це повідомляє TrueUA з посиланням на УНН.

Зазначається, що питання на обговорення резолюції виніс голова комітету із зовнішніх зв’язків Грузії Ніколоз Самхарадзе.

«Для грузинського суспільства європейський і євроатлантичний вибір є історичним вибором, підтримуваним Конституцією Грузії, тому ця резолюція заснована на виборі, зробленому грузинським народом, і на статті 78 Конституції, яка наказує всім гілкам влади працювати на членство Грузії в ЄС і НАТО. Отже, це основний дух цієї резолюції, однак завдання номер один нашої зовнішньої політики – деоккупація окупованих регіонів і мирне відновлення територіальної цілісності Грузії», – заявив Самхарадзе.

За його словами, до 2024 року країна повинна перетворитись на європейську державу і мати право подати заявку на членство в ЄС.

«У нас є багато реальних форматів партнерства з НАТО, і використання всіх цих форматів має важливе значення для остаточного досягнення нашої заповітної мети – приєднання до євроатлантичної родини. Тому в третьому абзаці резолюції чітко говориться, що НАТО є альтернативним простором для Грузії, і доручається уряду підготувати країну до членства в НАТО. Ми повинні переконатися, що країна готова до членства в НАТО», – зазначив голова комітету у закордонних справах Грузії.

Світ, 26.12.2020 09:52