У ГУР назвали спосіб, за допомогою якого Росія може спробувати втягнути Білорусь

20 ЛИСТОПАДА 2022 23:29

Головне управління розвідки Міноборони вважає, що Росія може спробувати втягнути Білорусь у війну проти України за допомогою підлаштованих терактів.

Про це йдеться на сайті розвідки, пише TrueUA.

"Відомо, що найближчим часом на території Білорусі заплановано проведення низки терактів – штучно спровокованих техногенних катастроф на об’єктах критичної інфраструктури. Місце проведення імовірних "інцидентів" – території, що межують з кордонами країн ЄС та України, зокрема Гродненської та Брестської областей. Одна з головних цілей – білоруська атомна електростанція Островець", – йдеться на сайті розвідки.

Реалізацією провокацій займаються російські спецслужби, але відповідальними за теракти "призначать" громадян країн НАТО та України, які за планом мають бути одягнуті в білоруську військову форму.

"На думку розробників "проєкту", все це має прискорити втягування білоруської армії у війну в Україні на боці окупантів. А також створити необхідну для Кремля суспільну думку в білоруському суспільстві", – заявила розвідки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко передав Росії понад 65 тис. тонн боєприпасів.

Війна, 20.11.2022 23:29