Фото: "Суспільне UA"

У ГУР заявили, що знають де і скільки ракет виробляє Росія

Українські розвідники мають важливу інформацію щодо виробництва ракет у Росії. Зокрема, Головному управлінню розвідки Міністерства оборони відомо про те, де країна-агресорка виготовляє ракети та, у якій кількості.

Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

За словами посадовця, за останні шість місяців Росія зберігає темпи нарощування ракет різного типу. Ці ракети агресор використовуватиме для ударів по об'єктах на території України.

"Ми бачимо, що комбіновані удари, на жаль, продовжуються. Це терористичні удари по цивільній інфраструктурі, по енергетичній інфраструктурі. Ворог зберігає динаміку з виробництва певного виду ракетних озброєнь — вона залишається сталою останні пів року. Ми не будемо коментувати кількість", — зазначив Юсов.

Водночас представник ГУР наголосив, що традиційно окупанти виготовляють багато ракет С-300 та КАБів. До того ж, за його словами, розвідники володіють інформацією й щодо виробництва "Калібрів" у Росії.

"Традиційно, великі запаси ракет до С-300, виробництво КАБів достатньо інтенсивне. Що стосується "Калібрів", іншого озброєння — інформація про це є і дані про це ретельно збираються і оновлюється", — додав представник української розвідки.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявляв, що російські окупанти модернізували крилаті ракети Х-101, додавши іншу бойову частину. Проте на процес їхнього знищення системами протиповітряної оборони це ніяк не вплине.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2024 15:55