У Херсоні затримали співробітників СІЗО, які насильно утримували українських патріотів

28 ЛИСТОПАДА 2022 16:37

У Херсоні правоохоронці затримали співробітників слідчого ізолятора, які співпрацювали з росіянами. Вони незаконно утримували українських патріотів під час окупації міста.

Про це пише TrueUA із посиланням на прес-службу Державного бюро розслідувань.

За даними ДБР, у Херсоні правоохоронці затримали виконувача обов'язків керівника "Херсонського слідчого ізолятора", заступника начальника СІЗО з оперативної роботи та оперуповноваженого у боротьбі з наркотиками.

Правоохоронці зазначають, що перераховані вище громадяни перейшли на бік росіян і отримали посади в незаконно створеному органі "управління служби виконання покарань по Херсонській області".

"Фігуранти виконували злочинні накази окупантів та утримували у слідчому ізоляторі незаконно ув'язнених рашистами херсонських активістів", – деталізують у ДБР.

Наразі перевіряється інформація про те, що колаборанти могли застосовувати насильство та психологічний тиск до затриманих активістів.

У ДБР додають, що зрадникам уже оголосили про підозру, їм загрожує довічне ув'язнення. Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти на Херсонщині в катівнях тримали навіть підлітків.

Війна, 28.11.2022 16:37