Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

У Хмельницькій області можуть ввести погодинні відключення світла: графіки

Станом на вечір 25 березня у Хмельницькій області енергетики фіксують суттєвий зріст навантаження на електромережі. У тому випадку, якщо споживачі не зменшать обсяг споживання електроенергії, у регіоні будуть впроваджені погодинні графіки відключення світла.

Про це повідомила прес-служба "Хмельницькобленерго". 

"Внаслідок масованої ракетної атаки, що відбулась 22.03.2024 року, електромережі Хмельниччини працюють в аварійному режимі. Енергетики фіксують суттєвий зріст навантаження на електромережі. Якщо ситуація й далі йтиме таким чином і споживачі не зменшать обсяг споживання електричної енергії — будуть запроваджені мережеві обмеження", — йдеться у повідомленні.

Енергетики зауважили, що відключення відбуватимуться за чергами погодинних відключень. Так, відключатиметься одна черга зранку, з 07:00 до 11:00 та одна ввечері, з 17:30 до 21:30.

графіки відключення світла у Хмельницькій області

Графіки відключення світла у Хмельницькій області. Джерело: "Хмельницькобленерго"

Наголошується, що такі обмеження запроваджуватимуться виключно в періоди максимального навантаження.

"Наголошуємо: енергетики постійно відстежують рівень навантаження на електромережі, і відключатимуть тільки за потреби, аби уникнути технологічних пошкоджень обладнання", — наголосили у "Хмельницькобленерго".

Дізнатися свою чергу можна за допомогою чат-ботів Viber, Telegram або ж у розділі сайту "Погодинні відключення".

Нагадаємо, внаслідок масованого російського обстрілу України, який стався 22 березня, компанія ДТЕК втратила 50% генераційних об'єктів. Ця ворожа атака на енергосистему України стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення.

Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов повідомляв, що внаслідок атаки 22 березня було повністю знеструмлено Харків. У місті не працювало метро, світлофори, транспорт курсує за схемою блекауту, а воду подавали за графіком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.03.2024 22:59