У Києві біля Арки Свободи українського народу відкрилася виставка "Покоління війни. Третій рік" (фото)

06 ЖОВТНЯ 2024 11:54

До Дня захисників і захисниць України у Центральному парку культури й відпочинку у Києві, біля Арки Свободи українського народу, відкрилася виставка "Покоління війни. Третій рік". Це сьомий етап арт-марафону "Покоління війни", який зібрав 102 роботи митців з України, США, Німеччини й Франції — переможців Х Міжнародного Художнього Фестивалю Малюй.ua. Експозиція триватиме до 10 листопада. TrueUA є інформаційним партнером заходу.

Арт-марафон "Покоління війни" розпочався в грудні 2023 року і планується проводитися до кінця війни. Проект збирає роботи митців різного віку — від дітей до літніх людей, які зараз переживають війну. Також є учасники з інших країн, що показує підтримку України у світі. Кращі роботи експонуються в Центральному парку культури й відпочинку у Києві біля Арки Свободи українського народу, кожні півтора місяця експозиція змінюється.

виставка Покоління війни

виставка Покоління війни у Києві

Проведення виставки арт-творів з різних країн в серці Києва демонструє світу, що навіть у важкі часи столиця України є центром міжнародної культури. За час проведення арт-марафону в ньому взяли участь митці з 18 країн: України, США, Канади, Албанії, Чорногорії, Румунії, Польщі, Латвії, Франції, Німеччини, Фінляндії, Швеції, Греції, Великої Британії, Італії, Північної Македонії, Ізраїлю, Чехії. Як взяти участь в наступному, восьмому етапі арт-марафону, дивіться тут https://adrum.com.ua/x-maliuy-ua/

Покоління війни - виставка

виставка про війну

Арт-марафон є частиною масштабного Міжнародного Художнього Фестивалю Малюй.ua.war, який розпочався в перші дні повномасштабного вторгнення та планується проводитися до Перемоги. Проект є арт-терапією для українців, також він збирає арт-свідоцтва війни й показує їх миру. Понад 50 проектів культурної дипломатії були представлені в 16 країнах світу за час війни. Саме виставки робіт арт-марафону "Покоління війни" вже були представлені в Польщі, Греції, Чорногорії, Болгарії, Албанії, Північній Македонії, Малайзії, Пакистані.

Проект організований Асоціацією з розвитку міжнародних відносин Adrum за сприяння Міністерства культури та стратегічних комунікацій, Міністерства закордонних справ та Київської міської влади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.10.2024 11:54