У Києві посеред білого дня вбили військового: усі подробиці

22 ЖОВТНЯ 2022 22:36

У Києві внаслідок конфлікту двох водіїв убили військового Олексія Щербину. Чоловіка побили, а потім у нього вистрелили.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Києві.

Наразі відомо, що 21 жовтня, близько 16:00, на проспекті Глушкова між водієм "Лексуса" та водієм "Хюндая" виник конфлікт через першочерговість проїзду на дорозі.

Водій та пасажири "Лексус" побили військового на "Хюндаї", а потім водій позашляховика зробив постріл у бік опонента і разом із товаришами втік на автомобілі.

правоохоронці столиці затримали чоловіка, який підозрюється у вбивстві військовослужбовця

Лікарі надали медичну допомогу Олексію, але не змогли його врятувати.

Слідчі розпочали кримінальні впровадження

За отриманим орієнтуванням патрульні зупинили авто. Слідчі у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали водія, 1996 року народження, та двох пасажирів, 1982 та 1998 років народження.

правоохоронці столиці затримали чоловіка, який підозрюється у вбивстві військовослужбовця

Слідчі розпочали кримінальні провадження відносно двох пасажирів "Лексус" за ч. 4 ст. 296 — хуліганство, та відносно водія за ч. 1 ст. 115 - умисне вбивство Кримінального кодексу України.

За процесуального погодження окружної прокуратури фігурантам готується повідомлення про підозру. Санкція тяжкої статті передбачає покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Що відомо про Олексія Щербину

Олексій був добровольцем Добровольчого формування територіальних громад "Свобода" та готував документи на мобілізацію до батальйону "Свобода" у діючій армії. У Олексія залишилася дружина і немовля.

У Києві серед білого дня жорстоко вбили військового: що відомо

Офіцер батальйону "Свобода" Андрій Іллєнко закликає всіх не залишати просто так це жорстоке вбивство.

"Якщо будуть спроби їх відмазати ними займемося ми. Там уже буде без офіційних процедур. Їм краще сісти зараз. У в'язниці зараз для них найбезпечніше місце. Отже, якщо хтось захоче їх відмазувати – вами ми теж займемося. З усіма підходящими для вас наслідками", — написав він.

Нагадаємо, у боях за Україну загинув американський доброволець Дейн Партрідж з позивним "Птах". Йому було 34 роки. Мати загиблого воїна зауважила, що ніколи не бачив сина таким щасливим, як в Україні. За її словами, він знайшов свою мету не стільки в боротьбі, скільки в порятунку,

Події, 22.10.2022 22:36