У Києві у занедбаному приміщенні виявили 4-місячну дівчинку

11 ЖОВТНЯ 2021 13:26

Столичні поліцейські виявили у занедбаному приміщенні 4-місячну дівчинку та влаштували її до медичного закладу.

Як повідомляється на сайті Нацполіції Києва, ювенальні інспектори запропонували матері дитини тимчасовий притулок для подальшого пошуку іншого житла, але вона категорично відмовилася. У результаті правоохоронці разом зі співробітниками служби у справах дітей і сім’ї помістили дівчинку до закладу охорони здоров’я.

За словами інспектора ювенальної превенції Голосіївського управління поліції Лілії Кордяк, правоохоронці виявили у помешканні жінку у стані алкогольного сп’яніння з двома чоловіками, а поруч стояв візочок із маленькою дитиною:

«Приміщення, де оселилася мати з малечею, не можна назвати місцем проживання. Ми пропонували жінці тимчасовий притулок із належними умовами, аби вона могла знайти собі житло чи повернутися до родичів в Одеську область, але жінка категорично відмовилась. Тож ми невідкладно викликали «швидку» і повідомили про подію співробітникам районної служби у справах дітей та сім’ї, аби вилучити дівчинку, оглянути її та помістити до лікарні».

«Падіння» Evergrande. Як світові ринки реагують на проблеми китайської компанії?

Зараз дитина перебуває у закладі охорони здоров’я. Зі слів лікарів, її життю та здоров’ю нічого не загрожує.

«Аби забрати 4-місячну дитину, мати повинна покращити умови проживання. Якщо цього не відбудеться, служба у справах дітей та сім’ї прийматиме відповідне до закону рішення», - додала капітан поліції Лілія Кордяк.

Події, 11.10.2021 13:26