У Києві викрили осіб, які продавали підроблені лікарства онкохворим

17 ГРУДНЯ 2021 08:55

Поліцейські Києва викрили осіб, які через мережу Інтернет збували фальсифіковані лікарські засоби онкохворим громадянам.  За скоєне їм загрожує покарання у вигляді десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Про це повідомляється на сайті Нацполіції, інформує TrueUA.

Зазначається, що у ході проведення слідчих та оперативно-розшукових заходів працівники поліції з’ясували, що фігуранти отримували лікарські засоби онкологічної групи із підробленими сертифікатами. У мережі Інтернет зловмисники розміщували оголошення про продаж даних лікарських засобів, або ж на різноманітних форумах пропонували громадянам із онкологічними хворобами придбати залишки необхідного препарату від нібито хворих родичів. В подальшому продукцію відправляли через поштові відділення або привозили та передавали особисто.

«Під час проведення обшуків за місцями мешкання правопорушників правоохоронці виявили та вилучили фальсифіковані лікарські засоби, банківські картки, гроші, комп’ютерну техніку та мобільні телефони. Вартість вилучених препаратів становить близько одного мільйона гривень», – йдеться у повідомлені.

Події, 17.12.2021 08:55