Фото: Генштаб ЗСУ

У котлі на Курщині можуть опинитися до 3000 солдатів російської армії, — Bild

Україна близька до закриття котла на річці Сейм в Курській області, де залишаються до трьох тисяч російських солдатів. У них є два варіанти розвитку подій: боротися та обороняти цю територію, чи відступити.

Про це повідомляє Bild.

За даними видання, з 16 серпня українські війська почали підривати мости через Сейм на півночі Глушківського району Курської області. Це може відрізати угруповання збройних сил РФ, оскільки район із заходу та півдня оточений територією України. Росія у відповідь організує понтонні переправи та повітряний міст, а також обороняє прохід, що залишився на сході. Напередодні ЗСУ захопили там села Снагость та Апанасівка. До річки Сейм та закриття котла їм залишилося п'ять кілометрів.

У котлі на Курщині може опинитися до трьох тисяч російських солдатів

Інфографіка: Bild

За українськими даними, усередині котла залишаються від двох до трьох тисяч російських солдатів. Як повідомляє експерт Bild з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, держкордон між РФ та Україною на півдні та заході котла підготовлено до оборони. Але росіянам буде важко оборонятися, якщо ЗСУ наступатимуть зі сходу. Крім того, на заході українці вже перейшли кордон та взяли під контроль невелику ділянку території РФ у 15 квадратних кілометрів до річки Сейм. Там розташований хутір Отруба.

"У росіян зараз простий вибір: чи боротися та обороняти цю територію, чи відступити. Очевидно, обидва варіанти для них фатальні. Але треба прямо сказати, що ця битва не має вирішального характеру. Тому що ми не знаємо, як багато сил залишилося в Україні", — заявив Рьопке.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що можливість проведення мирних перемовин між Росією й Україною виключена після того, як українські сили розпочали бойові дії в Курській області Російської Федерації.

Нагадаємо, 19 серпня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському про поточну ситуацію на фронті. Особливу увагу приділили Курській області та Донбасу.

За словами президента Володимира Зеленського, українські сили станом на 19 серпня контролюють уже понад 1 250 квадратних кілометрів території. Це 92 населених пункти у Курській області Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2024 10:52