Ігор Коломойський. Джерело: censor

У Криму рашисти виставили на продаж можливу нерухомість Коломойського

У Криму на аукціон виставили "націоналізований" центр водного спорту "Європа" у селищі Партеніт під Алуштою за 446 мільйонів рублів (приблизно 181 мільйоні). Він, імовірно, належить структурам українського олігарха Ігоря Коломойського.

Про це повідомили російські пропагандисти, посилаючись на дані системи так званої державної інформаційної системи "Торги".

"Крім самого центру площею в понад 8,7 тисячі квадратних метрів до лота увійшли розташовані поруч басейни, котельня, гуртожиток для персоналу та протизсувні підпірні стіни. Для участі в аукціоні необхідно внести завдаток у 223,2 мільйона рублів", — йдеться в повідомленні.

Прийом заявок закінчується 14 грудня. Водночас сам аукціон відбудеться через місяць — 18 грудня.

Російські медійники додали, що через цей центр, який розташований на першій лінії узбережжя Чорного моря, триває суперечка з попереднім власником компанії "Транспорт Логістік". Він вимагає визнати незаконним рішення про "націоналізацію" своєї нерухомості.

Окупаційний глава "кримського парламенту" Володимир Константинов 15 вересня повідомив про, що заочно погодили продаж 37 об'єктів нерухомості, які раніше "націоналізували". У тому числі на аукціон мали виставити майно, яке належало Коломойському. Загальну вартість об’єктів оцінюють у 397,7 мійльона рублів (приблизно 160 мільйонів гривень). Лот включає 37 об'єктів нерухомого майна: центр водного спорту, підпірні стіни та інше.

Окупаційний очільник Криму Сергій Аксьонов доручив "націоналізувати" майно організацій і осіб, пов'язаних з Україною. З осені минулого року на території півострова окупанти "націоналізували" близько 750 об'єктів, серед яких квартира дружини президента України Володимира Зеленського в Ялті, а також власність українських олігархів Сергія Тарути, Ігоря Коломойського, Ріната Ахметова та політика Арсенія Яценюка.

Нагадаємо, наприкінці жовтня стало відомо, що окупанти в Криму нібито продали "націоналізовану" квартиру першої леді України Олени Зеленської. Гроші "влада" обіцяє віддати на потреби російських окупаційних військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.11.2023 03:03