У Лондоні готуються до кібератаки зі сторони російських хакерів

15 КВІТНЯ 2018 14:25

Підтримувані Кремлем хакери можуть зібрати і оприлюднити компромат на членів уряду, парламенту та інших відомих людей Великобританії. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на The Sunday Times та дані британських спецслужб.

Це задумано як відповідь на ракетний удар по Сирії, нанесений напередодні Великобританією, США та Францією, йдеться в доповіді, переданій британському прем'єр-міністру Терезі Мей.

Британські експерти з кібербезпеки вже підготували до можливої атаки російських хакерів комп'ютерні мережі тих, хто може стати її метою.

Крім того, спецслужба Центру урядового зв'язку (GCHQ) і Міноборони країни готові при необхідності дати «пропорційну відповідь».

«Ми знаємо російські плани і вид компрометуючих даних, ми всі готові до цього», - пояснив співрозмовник газети.

GCHQ і Міноборони також готові відповісти на атаки кремлівських хакерів, якщо їх метою стануть такі об'єкти критичної інфраструктури Великобританії, як енергетична і медична системи.

Після отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері, а також передбачуваної хімічної атаки в сирійській Думі курс Лондона н конфронтацію з Москвою триває.

Прем'єр Мей розповіла газеті, що уряд може вжити заходів проти людей з близького оточення президента РФ Володимира Путіна, які ведуть нелегальну фінансову діяльність в Великобританії.

Світ, 15.04.2018 14:25