Фото: Facebook Вікторії Пташник

У мережі розгорівся скандал через заяву Корнієнка про перехід до "президентської держави": усі деталі

Депутат Верховної Ради Олександр Корнієнко під час форуму "Диригенти змін" зробив неоднозначну заяву. Нардеп заявив, що нині розглядається можливість переходу від парламентсько-президентської держави до президентської.

Про це у Facebook написала нардепка Вікторія Пташник. Мовляв, представник "Слуги народу" повідомив про розгляд варіанту переходу до президентської держави.

"Ми тестуємо модель переходу від парламентсько-президентської держави до президентської з сильним президентом", — наводить цитату Корнієнка у своєму Facebook Вікторія Пташник.

Заява Олександра Корнієнка про президентську державу

Скріншот з соцмереж

За словами Пташник, під час тестування цієї пропозиції на слухачах форуму більшість присутніх проголосувала проти підсилення ролі президента.

Згодом Корнієнко у Facebook підтвердив, що такі ідеї обговорюються, але заявив, що його словами вирвали з контексту.

"Мова йшла про те, що зараз під час воєнного стану це відбувається, адже Президент — це Верховний Головнокомандувач і під час війни його роль підсилюється", — зауважив він.

Заява Олександра Корнієнка про президентську державу

Скріншот з соцмереж

Нагадаємо, народний депутат Євген Брагар очолив Комітет з питань свободи слова замість Нестора Шуфрича. Раніше він прославився своєю порадою пенсіонерці "продати собаку елітної породи", щоб оплатити комуналку. У цьому Комітеті, окрім самого Брагара, залишається лише один депутат — Сергій Швець. Варто відзначити, що Євген Брагар до цього був першим заступником голови Комітету з питань свободи слова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.09.2023 12:25