Армія оборони Ізраїлю. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У міноборони Ізраїлю повідомили про "великі успіхи" ЦАХАЛ у наземній операції в Газі

У наземній операції в Секторі Гази армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) досягла суттєвих успіхів. Мета Єрусалиму полягає у виявленні підземних тунелів і витісненні з них терористів.

Таку заяву поблизу кордону зі Смугою Гази зробив міністр оборони Ізраїлю Йоава Галанта, пише The Times of Israel.

"Я вражений діями наших сил. Це цілеспрямовані, рішучі дії. Існує тісна співпраця між сухопутними та військово-повітряними силами… Є дуже важливі досягнення на полі бою: удари по терористах усіх рівнів, від бойовиків на полі бою до високопоставлених осіб", — сказав він.

Галант також наголосив, що мета ізраїльської армії полягає у виявленні підземних тунелів і витісненні з них терористів.

Водночас міністр оборони визнав, що у цій битві є жертви й з боку ізраїльтян, "як це буває в будь-якій битві". Галант має на увазі 15 солдатів ЦАХАЛу, які загинули в ході наземної операції.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки й Ізраїль розпочали обговорювати майбутнє Сектора Гази. Є велика ймовірність, що туди можуть ввести іноземні війська, якщо Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вдасться витіснити ХАМАС.

Раніше Ізраїль завдав авіаудару по Сектору Гази та знищив командира батальйону "Центральна Джабалія" Ібрагіма Біарі. За інформацією ізраїльських спецслужб, він причетний до атаки 7 жовтня.

Варто відзначити, що Ємен офіційно оголосив війну Ізраїлю. Збройні сили Ємену випустили балістичні та крилаті ракети, а також безпілотники по території Ізраїлю.

Своєю чергою Йорданія відкликала свого посла з Ізраїлю. Це стало наслідком початку наземної операції ЦАХАЛ у Секторі Гази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.11.2023 19:03