Фото: nationalinterest

У Міноборони РФ зробили цинічну заяву щодо причин вчорашнього масованого обстрілу

У п’ятницю, 10 лютого, Росія вкотре завдала масованого удару по Україні. Рашисти кажуть, що так вони блокували переміщення західного озброєння Києву.

Про це заявили в Міноборони РФ.

У відомстві зазначили, що метою ракетної атаки були удари по критично важливих об'єктах української енергетичної системи. Водночас обстрілом нібито блокували перекидання західного озброєння, боєприпасів та резервів Києву. 

Окрім цього, у Міноборони запевнили, що армії РФ вдалося виконати всі завдання операції, і що всі визначені об'єкти "були вражені". 

"Зупинено роботу енергомістких виробництв оборонно-промислового комплексу. Також заблоковане перекидання залізничним транспортом в райони бойових дій іноземного озброєння, боєприпасів і резервів", — наголосили в заяві Міноборони РФ.

Нагадаємо, ввечері 9 лютого розпочався масований ракетний удар РФ по Україні. За даними ЗСУ, до 12:00 10 лютого Росія випустила понад 100 ракет. Вибухи чули у Києві, Харкові, Кривому Розі, Хмельницькому, Вінниці, Івано-Франківську, а також у Львівській, Одеській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях.

У період із 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого РФ випустила 71 крилату ракету та до 35 ракет комплексу С-300. Водночас ворог застосував сім ударних БпЛА типу Shahed.

Внаслідок атаки російських загарбників 10 лютого постраждали 12 українців. Також зруйновано житлові будинки.

Війна, 11.02.2023 16:33