Фото: US DoD

Закупівля боєприпасів та ракетного озброєння: у Міноборони розповіли, на що планують витрачати гроші у 2024 році

В Міністерстві оборони України визначили пріоритети оборонного бюджету на 2024 рік. Серед них — закупівля боєприпасів та ракетного озброєння.

Про це заявив заступник міністра оборони Юрій Джигир, передає Міноборони.

"Закупівля ракетного озброєння і боєприпасів — один із пріоритетів оборонного бюджету", — зазначив він.

За його словами, на цей напрямок з коштів, запланованих на 2024 рік, піде приблизно 175 мільярдів гривень. Зокрема, на військову техніку — близько 80 мільярдів гривень.

Джигир додав, що наступним пріоритетом буде поточний ремонт пошкодженої військової техніки та закупівля запчастин до неї.

"Урядом перед міністерством поставлено завдання максимально контрактувати озброєння і військову техніку українського виробника. І за нашими оцінками, понад 190 мільярдів гривень з коштів, які будуть контрактуватися у наступному році, залишаться у вітчизняного виробника", — пояснив посадовець.

Нагадаємо, що секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов 26 жовтня заявив, що Україна найближчим часом збільшить виробництво боєприпасів. За його словами, західні партнери розпочали будувати додаткові потужності. Однак виробництво неможливо налагодити за короткий термін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.11.2023 15:59