Фото: Офіс президента

Данілов анонсував збільшення виробництва зброї в Україні

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що Україна найближчим часом збільшить виробництво боєприпасів.

Відповідну заяву посадовець зроби в ефірі телемарафону.

За його словами, західні партнери почали будувати додаткові потужності. Втім, виробництво неможливо налагодити за короткий термін.

"Наші приватні компанії також займаються цим питанням, замовили обладнання, яке вже монтують на підприємствах. Найближчим часом ми побачимо нарощування виробництва, держава тут сама не впорається", — заявив Данілов.

Данілов пояснив, що на території України є місця, де можна безпечно запустити виробництво боєприпасів. 

"Ми країна, яка замовляє і буде замовляти боєприпаси, тому вигідно підприємства (з виготовлення боєприпасів — ред.) розбудовувати на нашій території. І останні новини для нашої сторони є приємними", — сказав він.

Секретар РНБО також назвав неприйнятним, коли "деякі органи заходять з автоматами на підприємства" військово-промислового комплексу під час війни. До них ще будуть питання, переконаний він. Посадовець запевнив, що держава буде гарантувати, що виробники зброї будуть захищені.

Виробництво зброї в Україні

В Україні активно просувається робота з власного виробництва озброєння. Зокрема, в нашій країні почали виготовляти дрони та боєприпаси. З січня до липня 2023 року в нашій країні виробили вдесятеро більше боєприпасів, ніж за весь 2022 рік. 

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак 29 вересня під час брифінгу повідомив, що Україна планує організувати виробництво власних систем протиповітряної оборони. Для цього, за його словами, до нашої країни приїдуть відповідні спеціалісти.

Раніше Володимир Зеленський повідомив про створення в Україні Альянсу оборонних індустрій. Він наголосив, що зараз у нашій державі на десятиліття уперед визначається, якими будуть найбільш потужні оборонно-промислові комплекси. Водночас відкриваються їхні пріоритети та стає зрозумілим, що буде зі стандартами оборони.

Нагадаємо, що НАТО збільшить виробництво боєприпасів для України та для своїх членів, які надали військову допомогу українській армії. В Альянсі зазначили, через тривалі бої попередніх запасів зброї та снарядів не вистачає.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов розповів, що російські загарбники під час одного з обстрілів вдарили по місцю, де збирали українські ракети. Після цього влада ухвалила рішення перенести частину виробництва за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2023 12:58