Скріншот з відео

В Україні створили Альянс оборонних індустрій: Зеленський пояснив, що це означає

В Україні зараз на десятиліття уперед визначається, якими будуть найбільш потужні оборонно-промислові комплекси. Водночас відкриваються їхні пріоритети та стає зрозумілим, що буде зі стандартами оборони.

Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Він зазначив, що на першому Міжнародному форумі оборонних індустрій створено Альянс оборонних індустрій. Виробники зброї та військової техніки з усього світу можуть приєднатися до її базової декларації та продемонструвати, що вони готові разом з Україною будувати арсенал вільного світу.

"Ми сильна нація. Ми сміливий народ. Ми держава, яка має глобальне значення. Ми обов’язково переможемо. І ми створимо такий оборонний потенціал для України, а отже, для всього вільного світу, який буде відображенням нашої сили", — сказав Зеленський.

Виробництво зброї в Україні

В Україні активно просувається робота з власного виробництва озброєння. Зокрема, в нашій країні почали виготовляти дрони та боєприпаси. З січня до липня 2023 року в нашій країні виробили вдесятеро більше боєприпасів, ніж за весь 2022 рік. 

Зокрема, у Києві планується відкрити спільне підприємство німецького збройового концерну Rheinmetall з концерном "Українська оборонна промисловість".

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак 29 вересня під час брифінгу повідомив, що Україна планує організувати виробництво власних систем протиповітряної оборони. Для цього, за його словами, до нашої країни приїдуть відповідні спеціалісти.

Нагадаємо, що НАТО збільшить виробництво боєприпасів для України та для своїх членів, які надали військову допомогу українській армії. В Альянсі зазначили, через тривалі бої попередніх запасів зброї та снарядів не вистачає.

Раніше секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов розповів, що російські загарбники під час одного з обстрілів вдарили по місцю, де збирали українські ракети. Після цього влада ухвалила рішення перенести частину виробництва за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.09.2023 09:23