Фото ілюстративне. Джерело: Rheinmetall

НАТО збільшує виробництво зброї та боєприпасів: у Альянсі пояснили причину

НАТО збільшить виробництво боєприпасів для України та для своїх членів, які надали військову допомогу українській армії. В Альянсі зазначили, через тривалі бої попередніх запасів зброї та снарядів не вистачає.

Заяву посла Сполучених Штатів Америки при НАТО Джуліан Сміт цитує "Голос Америки".

Дипломатка виступила з промовою під час віртуального форуму "Виграти війну. Виграти мир". За її словами, кожен союзник НАТО надавав Україні гуманітарну, економічну та військову допомогу. Сміт запевняє, що підтримка України є "залізною і не згасає", а країни Альянсу зосередженні на посиленні співпраці з приватним сектором, щоб збільшити оборонні потужності.

"В НАТО розпочали роботу в рамках того, що ми називаємо планом дій щодо оборонного виробництва, зосереджуючись на дефіциті боєприпасів як для українців, так і для деяких членів НАТО, які надавали допомогу Україні, що призвело до власного дефіциту", — сказала Сміт.

Нагадаємо, на думку генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, не варто найближчим часом очікувати завершення війни в Україні. Потрібно готуватися до тривалої боротьби з російськими окупантами. Генсек НАТО також наголосив, що всі б хотіли швидкого миру. Але, на його думку, якщо українці припинять боротьбу, то програють війну Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 08:27