Фото: Міноборони

Україна вдесятеро збільшила виробництво боєприпасів: чи достатньо цього для покриття потреб ЗСУ

За шість місяців 2023 року в Україні значно зросло виробництво боєприпасів та озброєння. У Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості кажуть, що порівняно із минулим роком, цифра зросла у десять разів.

Про це повідомив очільник міністерства Олександр Камишін.

"Йдеться про міномети, гарматні снаряди та боєприпаси. Також Україна постійно шукає партнерів для посилення потужностей виробництва зброї та об'єднання зусиль, аби армія швидше отримала потрібні ресурси", — зазначив він.

Крім того, Камишін наголосив, що для великих міжнародних компаній в Україні відкриваються великі можливості у виробництві власного продукту, який можна протестувати в умовах реальної війни.

Додамо, напередодні міністр оборони Олексій Резніков сказав, що в Україні завдяки спрощенню процедури для розробників та виробників озброєння та техніки виник справжній "бум виробництва дронів". Раніше процес, який затягувався на роки, тепер просувається протягом кількох тижнів.

Виробництво боєприпасів БпЛА в Україні: що відомо

Кабінет міністрів 21 липня ухвалив постанову про виробництво, закупівлі та постачання боєприпасів і бойових частин для безпілотників. Документ юридично спрощує виготовлення дронів в Україні, щоб швидко й ефективно забезпечувати потреби ЗСУ.

Завдяки рішенню уряду виробники:

  • отримують законодавчу базу для масового виробництва в Україні;
  • мають вимоги до боєприпасів, де і хто їх може виробляти;
  • можуть набагато швидше випробовувати та допускати до експлуатації боєприпаси.

У Кабміні наголошували, що раніше виробництво боєприпасів було складним і малодоступним в Україні, тому нові виробники майже не з’являлися на ринку. Ухвалена постанова скасовує бюрократичні процедури і спрощує виробництво в Україні. В уряді очікують, що кількість виробників зросте в рази.

Відомо, що українські виробники безпілотників отримають інвестиції від держави. Уряд виділив на ці потреби 40 мільярдів гривень.

Нагадаємо, Олексій Резніков днями повідомляв, що на озброєнні ЗСУ є вже більш ніж 20 нових найменувань вітчизняних дронів. Виготовленням безпілотників для українських військових займаються понад 80 виробників. Також ще одним проривом міністр назвав постанову, якою підвищено частку прибутку на іноземні комплектуючі під час виробництва дронів до 25%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2023 12:46