Фото: сайт Ради національної безпеки й оборони

Росія вдарила по місцю, де збирали українські ракети, — Данілов

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов розповів, що російські загарбники під час одного з обстрілів вдарили по місцю, де збирали українські ракети. Після цього влада ухвалила рішення перенести частину виробництва за кордон.

Коментуючи зброю власного виробництва, зокрема ракет, Данілов у інтерв'ю іспанській газеті ABC не став розповідати про це подробиць.

"Це закрита програма, і ніхто вам не скаже, в якому вона стані. Що я можу сказати, так це те, що, на жаль, Росія вдарила по тому місцю, де збиралися ці ракети. Зараз ми перенесли частину виробництва з нашої країни", — сказав він.

Влучання української далекобійної ракети по цілі рашистів

Президент Володимир Зеленський 31 серпня заявив, що далекобійна зброя українського виробництва влучила в ціль російських окупантів з відстані в 700 кілометрів. Про яку ціль йшлося, не вказано. Лише відомо, що 700 кілометрів — приблизна відстань від України до Пскова, де в ніч на 30 серпня прогриміли вибухи на аеродромі. Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило знищення чотирьох російських літаків Іл-76.

Після цього Данілов показав відео випробувального запуску нової української ракети.

Також він розповідав про "абсолютно бездоганний" результат української ракети, за допомогою якої трохи раніше знищили російську зенітно-ракетну систему С-400 Тріумф на мисі Тарханкут в окупованому Криму.

Виробництво зброї в Україні

В Україні активно просувається робота з власного виробництва озброєння. Зокрема, в нашій країні почали виготовляти дрони та боєприпаси. З січня до липня 2023 року в нашій країні виробили вдесятеро більше боєприпасів, ніж за весь 2022 рік. 

Зокрема, у Києві планується відкрити спільне підприємство німецького збройового концерну Rheinmetall з концерном "Українська оборонна промисловість".

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак 29 вересня під час брифінгу повідомив, що Україна планує організувати виробництво власних систем протиповітряної оборони. Для цього, за його словами, до нашої країни приїдуть відповідні спеціалісти.

Нагадаємо, що НАТО збільшить виробництво боєприпасів для України та для своїх членів, які надали військову допомогу українській армії. В Альянсі зазначили, через тривалі бої попередніх запасів зброї та снарядів не вистачає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2023 00:13