У Міноборони сказали, скільки ще триватиме війна

04 ТРАВНЯ 2022 15:27

Окупанти готуються воювати на території України ще довго.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла в інтерв’ю НВ, пише TrueUA.

За її словами, Росія готувалася до серйозної війни, тож вона не збирається зупинятися і буде продовжувати бойові дії.

"Це зрозуміло і по переговорному процесу, і по тому, як вони обстрілюють мирні українські міста без жодної військової доцільності", – зазначила Маляр.

Вона упевнена, що окупанти планують воювати довго, відступати від своєї мети не збираються. Тому українці не повинні налаштовуватися на швидку перемогу над агресором.

"Зараз нам постачають гарне озброєння наші західні партнери, але і цей процес має свою інерцію, все не стається в один момент", – пояснила чиновниця.

Саме тому, за словами Маляр, Міністерство оборони обережно подає інформацію та стримано прогнозує майбутнє російсько-української війни.

"Ми зараз всю інформацію, що стосується війни, узгоджуємо з Генштабом, зараз будь-яка інформація є частиною військової операції, ми нею теж воюємо. Саме Генштаб в прогнозах стриманий, бо йде гаряча фаза війни", – пояснила Маляр.

Заступниця міністра оборони запевнила, що українські військові упевнені у своїх силах, але однозначний прогноз під час активних бойових дій – некоректно.

Нагадаємо, раніше заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що війна в Україні, ймовірно, не завершиться дипломатичним шляхом, а триватиме до її повної перемоги.

Події, 04.05.2022 15:27