Заступник міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря. Джерело: МВС

У митниці спростували "зраду" про перетин кордону дружиною заступника міністра внутрішніх справ Тетері з 13 млн грн

Державна митна служба України спростувала повідомлення про те, що дружина заступника міністра внутрішніх справ України Василя Тетері 29 вересня перетинала кордон зі сумою у 13 мільйонів доларів, яку начебто виявила угорська сторона. Таку інформацію назвали "неперевіреною" і такою, що "не знайшла свого підтвердження".

Про це повідомили інформаційні ресурси Державної митної служби України. Вона 5 жовтня отримала офіційну інформацію від угорських колег під час прикордонно-представницької зустрічі митної та прикордонної служб на контрольно-пропускному пункті "Чоп — Захонь".

"У протоколі суміжна сторона чітко зазначила, що «в період з 28 по 30 вересня 2023 року в пункті пропуску "Захонь" представники поліції не виявляли будь-які кошти, що переміщувалися з приховуванням від прикордонно-митного контролю, а також їм не відомо про декларування коштів у розмірі 13 мільйонів доларів", — йдеться в повідомленні.

Крім того, за результатами перевірок, проведених прикордонними та правоохоронними органами України, дружина заступника міністра взагалі не перетинала 2023 року державний кордон України. Документи, які це підтверджують, направили до Центру протидії дезінформації РНБО для врахування у роботі й ухвалення відповідних рішень.

Митники ще раз звернули увагу журналістів на те, що Державна митна служба України завжди готова оперативно відповідати на їх запити щодо підтвердження чи спростування інформації.

"Враховуючи кількість ІПСО, яка зростає в умовах повномасштабного вторгнення Росії, та спроб дестабілізації ситуації через поширення неправдивої інформації щодо органів державної влади просимо перевіряти інформацію через офіційні джерела", — підсумували в Державній митній службі України.

Раніше колишній нардеп Ігор Мосійчук "розігнав" в інформаційному просторі "новину", що під час митного контролю працівники митних органів Угорщини начебто виявили в авто приховані 13 мільйонів доларів. Щоб уникнути конфіскації, водій їх задекларував, що, за версією Мосійчука, повністю засвітило усю корупційну схему.

Колишній нардеп звинуватив начальника Закарпатської митниці Олександра Семиргу та його заступника Віталія Козюберду в незаконних діях щодо відсутності декларування грошей на українському кордоні. За даними Ігоря Мосійчука, гроші за кордон незаконно "перевозила" дружина заступника міністра внутрішніх справ України Василя Тетері.

Нагадаємо, що у вересні Служба безпеки України затримала на Волині двох митників, які вимагали хабарі за імпорт товарів в Україну. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.10.2023 11:47