Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

У Москві новий переполох: закрили аеропорти, влада заявляє про роботу ППО

Вранці 19 грудня у московських аеропортах "Внуково", "Домодєдово" та "Жуковський" оголошено план "Килим". Росіяни заявляють про роботу протиповітряної оборони над столицею.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Як зазначив мер Москви Сергій Собянін у своєму Telegram-каналі, так званими силами ППО в Одинцовському районі нібито було "відбито атаку безпілотника". Про жертви та руйнування традиційно не повідомляють.

"Силами ППО в Одинцовському міському окрузі відбито атаку безпілотника. На місці падіння уламків, за попередніми даними, руйнувань та постраждалих немає. Фахівці екстрених служб працюють на місці події", йдеться у повідомленні.

Пізніше в пропагандистських пабліках повідомили про запровадження в аеропортах Внуково, Домодєдово та Жуковський плану "Килим". На цей час затримано кілька рейсів на виліт та на приліт. Повітряні судна зараз прямують до Шереметьєво.

Додамо, що план "Килим" передбачає негайну посадку або виведення з небезпечної зони всіх цивільних літаків. Його оголошують при незаконному перетині кордону або виявленні в небі непізнаного об'єкта.

Нагадаємо, вночі 14 грудня двоє безпілотників нібито намагалися атакувати Росію. Головною ціллю дронів була нібито Москва. За словами Сергія Собяніна, перший безпілотник, який намагався пролетіти до російської столиці, збили в Наро-Фомінському міському окрузі близько 02:30. Другий дрон був збитий в цьому ж районі, але вже близько 04:20. Російський посадовець запевняє, що руйнувань та постраждалих після падіння уламків, за попередньою інформацією, також немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 13:01