Фото: "Мілітарний"

У НАТО відреагували на теракт у російському "Крокусі"

У Північноатлантичному альянсі засудили теракт, який стався у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" поблизу Москви. Там висловили співчуття жертвам та їхнім родинам.

Відповідне повідомлення опублікувала у соцмережі X речниця НАТО Фара Дахлалла.

"Ми однозначно засуджуємо напади на відвідувачів концертів у Москві. Ніщо не може виправдати такі жахливі злочини. Висловлюємо глибокі співчуття жертвам та їхнім родинам", — йдеться у заяві речниці НАТО.

Реакція НАТО на теракт у "Крокусі" поблизу Москви

Скріншот зі сторінки соцмережі X Фари Дахлалли

Що відомо про стрілянину у ТЦ поблизу Москви

У п'ятницю ввечері, 22 березня, у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" біля Москви почалася стрілянина. Внаслідок інциденту є багато загиблих і поранених.

У торговому центрі на 19:00 був запланований концерт гурту "Пікнік". Незадовго до початку заходу до підмосковного залу увірвалися кілька людей у масках та камуфляжній формі. Вони відкрили вогонь по натовпу, а незабаром після цього в приміщенні розпочалася масштабна пожежа.

Силовики називали інцидент з розстрілом натовпу терактом. На відео видно було щонайменше п'ятеро нападників, але на той момент було невідомо, хто вони та які їхні мотиви.

На місце стрілянини відправили пожежників та щонайменше 50 карет швидкої допомоги. Також над епіцентром загоряння кружляли пожежні вертольоти. У торговому центрі "Крокус Сіті Хол" руйнувалася покрівля, але гасіння вогню не розпочиналося до прибуття спецзагонів.

Цікаво, що 7 березня про підготовку масштабної атаки на скупчення людей у Москві попередили громадян посольства низки західних країн, зокрема США. Вони закликали громадян уникати великих скупчень людей і не їздити в Росію.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив раніше, що слова російських спецслужб про начебто "український слід" підозрюваних у вчиненні теракту в "Крокус Сіті Холі" в Підмосков’ї — це повна нісенітниця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.03.2024 16:28