Фото: Андрій Юсов. Джерело: "АрміяInform"

У ГУР відреагували на "український слід" теракту в Росії, який шукають у Кремлі

Представники російських спецслужб заявили, що підозрювані у вчиненні теракту в "Крокус Сіті Холі" в Підмосков’ї начебто хотіли втекти в Україну. Українська розвідка прокоментувала на такі заяви.

Про це повідомив "РБК-Україна" з посилання на коментар представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова.

"Конкретно ця заява та ця інформація — звичайно, нісенітниця. Заяви ФСБ розраховані або на відвертих невігласів, або на зазомбоване російське населення", — зазначив він.

За його словами, важко собі уявити, що після понад двох років повномасштабного вторгнення терористи прямують у прикордонні регіони, які найбільше насичені зараз силовиками, спецслужбами та власне військовими.

"Я думаю, що тут коментарі зайві", — наголосив представник української розвідки.

Він зауважив, що звинувачення ФСБ — це "брехня і намагання притягнути український слід з боку російського режиму, чим вони власне займають з перших хвилин, як цей теракт відбувався".

Юсов додав, що ГУР утримується від коментарів щодо причетності ІДІЛ чи інших терористичних угруповань до теракту у Підмосков'ї.

Що відомо про стрілянину у ТЦ поблизу Москви

У п'ятницю ввечері, 22 березня, у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" біля Москви почалася стрілянина. Внаслідок інциденту є багато загиблих і поранених.

У торговому центрі на 19:00 був запланований концерт гурту "Пікнік". Незадовго до початку заходу до підмосковного залу увірвалися кілька людей у масках та камуфляжній формі. Вони відкрили вогонь по натовпу, а незабаром після цього в приміщенні почалася масштабна пожежа.

Силовики називають інцидент з розстрілом натовпу терактом. На відео бачили щонайменше п'ятеро нападників, але впродовж тривалого часу було невідомо, хто вони та які їхні мотиви.

На місце стрілянини відправили пожежників та щонайменше 50 карет швидкої допомоги. Також над епіцентром загоряння кружляли пожежні вертольоти. У торговому центрі "Крокус Сіті Хол" руйнувалася покрівля, але гасіння вогню не починалося до прибуття спецзагонів.

Цікаво, що 7 березня про підготовку масштабної атаки на скупчення людей у Москві попередили громадян посольства низки західних країн, зокрема США. Вони закликали громадян уникати великих скупчень людей і не їздити в Росію.

Нагадаємо, що, доповідаючи російському диктатору про ситуацію з розслідування теракту, у ФСБ Росії зазначили, що нібито терористи мали контакти в Україні та збиралися втекти за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.03.2024 12:59