Теракт у "Крокус Сіті Хол". Джерело: росЗМІ

Путіну доповіли про кількість загиблих унаслідок теракту в Підмосков'ї та про "контакти з Україною"

Слідчий комітет Росії стверджує, що кількість жертв внаслідок теракту в торговому центрі "Крокус Сіті Хол" під Москвою зросла до 93 осіб. При цьому у ФСБ Росії зазначили, що нібито терористи мали контакти в Україні та збиралися втекти за кордон.

Про це повідомили російські пропагандистські медіа. За даними представників російського слідчого комітету, серед загиблих є троє дітей.

Очільник ФСБ Олександр Бортніков доповів Путіну про затримання 11 осіб, зокрема всіх чотирьох терористів, які нібито безпосередньо брали участь у теракті в "Крокусі". Один із затриманих — 19-річний уродженець Душанбе Мухаммадсобір Файзов. Під час затримання він дістав поранення в ліве око, зараз його оперують. Чотирьох людей нібито затримали в Брянській області "недалеко від кордону з Україною".

Водночас міністерство охорони здоров'я Російської Федерації в Московській області заявило, що внаслідок теракту постраждали понад 100 людей.

Росіяни звинуватили громадян Таджикистану у вчиненні теракту в "Крокус Сіті Холі" у Підмосков'ї. Міністерство закордонних справ Таджикистану зазначило, що не отримувало від Москви офіційної інформації.

Що відомо про стрілянину у ТЦ поблизу Москви

У п'ятницю ввечері, 22 березня, у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" біля Москви почалася стрілянина. Внаслідок інциденту є багато загиблих і поранених.

У торговому центрі на 19:00 був запланований концерт гурту "Пікнік". Незадовго до початку заходу до підмосковного залу увірвалися кілька людей у масках та камуфляжній формі. Вони відкрили вогонь по натовпу, а незабаром після цього в приміщенні розпочалася масштабна пожежа.

Силовики називали інцидент з розстрілом натовпу терактом. На відео видно було щонайменше п'ятеро нападників, але на той момент було невідомо, хто вони та які їхні мотиви.

На місце стрілянини відправили пожежників та щонайменше 50 карет швидкої допомоги. Також над епіцентром загоряння кружляли пожежні вертольоти. У торговому центрі "Крокус Сіті Хол" руйнувалася покрівля, але гасіння вогню не розпочиналося до прибуття спецзагонів.

Цікаво, що 7 березня про підготовку масштабної атаки на скупчення людей у Москві попередили громадян посольства низки західних країн, зокрема США. Вони закликали громадян уникати великих скупчень людей і не їздити в Росію.

Нагадаємо, в Росії раніше заявляли, що начебто громадяни Таджикистану причетні до терористичного нападу на людей у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" у Підмосков'ї. У мережі з'явилися фото можливих підозрюваних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.03.2024 11:35