Фото: "Мілітарний"

У НАТО зробили рішучу заяву щодо підтримки України та Ізраїлю

Північноатлантичний альянс має достатньо ресурсів, щоби підтримувати Україну у війні з Росією, а також Ізраїль у конфлікті з ХАМАСом. Як повідомив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, саме РФ та бойовики палестинського руху дві прямі загрози НАТО.

Про це інформує телеканал Digi24.

Мірча Джоане вважає, що Росія б тішилась, якби Захід, США і НАТО почав ділити увагу тим, що відбувається на Близькому Сході та в Україні. Але агресорка цього не отримає

"Цього не станеться. Ми зможемо впоратися з цими двома ситуаціями, ми сподіваємося якнайшвидше заспокоїти ситуацію на Близькому Сході і продовжувати підтримувати Україну", — заявив Джоане.

Він наголосив, що той факт, що нова криза виникає в іншому регіоні — наприклад, нинішня на Близькому Сході, викликана конфліктом між Ізраїлем і ХАМАС, "не застає зненацька НАТО".

Нагадаємо, 20 жовтня президент США Джо Байден запросив у Конгресу додаткове фінансування на понад 100 мільярдів доларів. Зокрема, йдеться про допомогу Україні та Ізраїлю. За інформацією Reuters, адміністрація Байдена просить схвалити виділення 61,4 мільярда доларів для України та 14,3 мільярда доларів для Ізраїлю. 

Сам Байден пояснював, що кошти для підтримки України та Ізраїлю — інвестиція, дивіденди від якої отримають наступні покоління американців. За його словами, що Україна у США має сильну двопартійну підтримку захисту свого суверенітету та територіальної цілісності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.10.2023 05:04